Trainingen

Bij SV Irene kun je leren turnen op je eigen niveau. Je hoeft niet gelijk een ster te zijn, het gaat er om dat je het leuk vindt!

Iedereen kan leren turnen, dus als je het leuk lijkt, vraag dan een gratis proefles aan.

Bij het jongens/heren turnen zijn er zes toestellen: vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rekstok.

Bij het meisjes/dames turnen zijn er vier toestellen: sprong, brug ongelijk, evenwichtsbalk en vloer.

Voor elk toestel moet je andere dingen oefenen en dat maakt het juist leuk! Tijdens de training leer je te springen, te steunen, te hangen en leer je op eigen niveau om salto’s te springen, handstanden, radslagen en reuzenzwaaien te maken. Door te trainen word je steeds sterker, leniger en beter.

Elk jaar is er aan het einde van het seizoen een onderlinge wedstrijd. Erg leuk voor de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s om te zien wat je allemaal al geleerd hebt.

Als je bent gevraagd om in de selectie te komen, train je meerdere keren per week en ga je deelnemen aan officiele KNGU wedstrijden.