Super prestatie mannen

Zaterdag 17 maart vond in Nieuwegein de plaatsingswedstrijd voor de districtsfinale turnen jongens Mid-West plaats. In de meerkamp turnden voor sv Irene Matthijs Groenewegen in de 5e divisie Pupil , in de 6e divisie Pupil deden Koen Duizer en Siebe Hubeek mee.

Bijna alle onderdelen: sprong, brug, rek, vloer, ringen en voltige gingen heel goed, maar vervolgens is het dan altijd weer spannend wat de concurrentie heeft gedaan. Dit jaar deden er namelijk veel meer kinderen mee dan vorig jaar. Bij de prijsuitreiking bleek dat Matthijs goud had gewonnen en Siebe brons. Daarnaast had ook Koen zich in zijn eerste officiële wedstrijd prima staande gehouden. Wat een geweldige prestaties weer!

SV Irene Matthijs en Siebe op podium

De volgende wedstrijd is bij sv Irene thuis, op zaterdag 14 april in de Kees Boeke hal. Kom dus vooral allemaal kijken!

Vrijdag 26/1 geen training

Op vrijdag 26 januari is er geen turntraining. Die avond organiseert de naastgelegen school De Werkplaats een open avond voor nieuwe leerlingen.

De Kees Boekehal is dan door de school in gebruik, omdat ze bijvoorbeeld graag de klimwand willen laten zien.

Onderlinge wedstrijd

Wedstrijdprogramma voor zaterdag 24 juni 2017 SV Irene turnen

8.00 uur                              zaal open

8.15 uur                             warming-up ronde 1 heren turnen

8.30 uur                             Opening

8.35-10:15                         Wedstrijd ronde 1 heren turnen

10.20 uur                           demonstratie

10.40  uur                           prijsuitreiking heren inclusief clubkampioen

10.40 uur                           warming-up ronde 2

11.00-12.00                       wedstrijd ronde 2 dames (recreanten)

11.40 uur                           warming-up ronde 3

12.00-12:45                       wedstrijd ronde 3 dames (recreanten en jongste divisie)

12.45  uur                          demonstratie

13:15 uur                            prijsuitreiking recreanten 2011-2006

13.30 uur                           warming-up ronde 4

13.45-15:30                       wedstrijd ronde 4 dames (divisie en keuze)

15.45 uur                           prijsuitreiking dames divisie en keuze inclusief jonge kampioen en clubkampioen

 

ALV op 31 mei

Beste ouders van de turners en turnsters van SV Irene gymnastiek,

Graag nodigen wij u allen uit voor de Algemene Leden Vergadering van onze
vereniging op 31 mei aanstaande 20:30 uur in de kantine van de Kees Boeke
Hal!
We hopen op een grote opkomst!

Met vriendelijke groet namens het bestuur,

Inge van Geijlswijk,
Secretaris SV Irene Gymnastiek
Email: gymnastiek@sv-irene.nl
http://gymnastiek.sv-irene.nl

3x podium

Zaterdag 1 april was de tweede Districtswedstrijd en dit keer moesten Jeppe, Matthijs, Patrick, Siebe en Tristan al om 08:00 uur aanwezig zijn bij turnvereniging Levitas in Wijk bij Duurstede. Na zich eerst vergaapt te hebben aan de prachtige trainingshal gingen de heren hun warming up doen, waarna de eerste toestellen op het programma stonden. Voor Jeppe en Matthijs was dat Brug; de andere heren begonnen aan de Ringen. Door de ervaringen van de wedstrijd van 2 weken geleden bleken alle heren minder last te hebben van zenuwen en hadden ze nog even extra getraind.

Door een zeer strakke organisatie verliep de wedstrijd zeer soepel, al bleef er af en toe onduidelijkheid bestaan over de precieze oefenstof. Dat moet de bond toch eens wat duidelijker gaan regelen. Al snel werd ook duidelijk dat er sprake was van een nek-aan-nek race tussen Patrick en Matthijs en dat het wellicht op het laatste toestel zou aankomen wie aan het langste eind zou trekken. Helaas voor hem maakte Patrick bij de handstand op vloer een foutje, waardoor het dit keer Matthijs was die er met de eerste plaats vandoor ging. Aangezien ook Jeppe en Siebe hun prestatie van 2 weken terug wisten te herhalen en de Bronzen medaille kregen omgehangen, was het wederom een zeer succesvol toernooi voor Irene.

3 keer podium SV Irene

Op dit moment is het nog onduidelijk of de heren ook nog een toetje krijgen in de vorm van de Districtsfinale op 13 mei in Utrecht, maar mochten ze daar aan mee mogen doen, gaan ze daar ongetwijfeld ook hoge ogen gooien!

Succes voor de mannen

Zaterdag 18 maart was het dan zo ver voor Matea, Matthijs, Patrick, Siebe en Tristan: de dag van de eerste individuele wedstrijd van het seizoen. Iets na half 3 was iedereen aanwezig, omgekleed en toch wel een beetje zenuwachtig. Dat werd nog versterkt doordat er wat onduidelijkheid bleek te zijn over de uit te voeren oefening op vloer, het toestel waarop Matea en Matthijs moesten beginnen. Dit begin was dan ook wat onwennig en ook bij Patrick, Siebe en Tristan verliep het eerste toestel, de voltige niet helemaal vlekkeloos.

Gelukkig waren daarna voor alle jongens de ergste zenuwen over en konden zij heerlijk vrijuit laten zien wat ze allemaal kunnen. En dat bleek heel wat te zijn, regelmatig zagen we juryleden instemmend knikken en ook bleken onze jongens echte bikkels te zijn. Zo had Tristan last van blaren op zijn hand die zich in de loop van de wedstrijd ontwikkelden tot een behoorlijk pijnlijke wond. Hij bleef echter doorgaan en maakte de wedstrijd uiteindelijk helemaal af. Aangezien er op hetzelfde moment nog zo’n 25 jongens op allerlei verschillende niveaus bezig waren, was het echter moeilijk inschatten hoe onze jongens het er vanaf hadden gebracht; er werd dan ook met spanning uitgekeken naar de prijsuitreiking.

Nadat eerst de prijsuitreiking van een andere divisie was geweest, kwamen onze jongens aan de beurt en werd Siebe naar het podium geroepen voor de 3e plaats. Vervolgens werd Matthijs naar het podium geroepen voor de 2e plaats en uiteindelijk wist Patrick het feest voor Irene helemaal compleet te maken door 1e te worden. Dit betekent dat zij alle 3 nu ook al geplaatst zijn voor de Districtsfinale op 13 mei in Utrecht. Wat een enorm succes voor Irene en wat een prachtig plaatje. Op naar de volgende wedstrijd!

3 keer SV Irene op podium

Save the date

Op zaterdag 24 juni zijn de onderlinge wedstrijden van SV Irene

Alle turners en turnsters van SV Irene mogen meedoen. Dat wil jij toch ook niet missen?!